Skip to content

Betaalde opleiding tot Informatiespecialist

Randstad, Zuid-Holland, NederlandInformatiemanagement

Functieomschrijving

Ben jij toe aan een andere stap in je carrière of wil je opnieuw de arbeidsmarkt op? Volg dan onze betaalde werken/leren opleiding tot informatiespecialist en werk mee aan de digitalisering van de overheid. Geen ervaring? Geen probleem! Bij ons werk en leer je tegelijkertijd. 

Wat ga ik doen?

Informatie is het goud van onze maatschappij. Als informatiespecialist binnen de overheid draag je een grote verantwoordelijkheid voor dit goud. Je gaat direct aan de slag met concrete projecten bij onze klanten in de Overheid waarbinnen je werkt als informatiespecialist. Dit doe je onder begeleiding van een ervaren collega en je leert daarnaast in trainingsverband samen met anderen de fijne kneepjes van het vak van Informatiebeheer. Daarbij maak je kennis met de basisbeginselen van informatiebeheer (wat is het en wat komt er allemaal bij kijken), de kaders en vertrekpunten (zoals wat is een normenkader, de Wet Open Overheid en de vertaling naar je rol van informatiespecialist). Ook raak je vertrouwd met verschillende methodieken, zoals selecteren, vernietigen en werken met metadata. Kortom: een zeer interessante, toekomstbestendige en veelzijdige rol binnen de overheid.


Je kennis en inzicht pas je toe in het dagelijkse werk in het archief. Denk hierbij aan de volgende activiteiten:

 • Selecteren van blijvend en te vernietigen informatie (zowel fysiek als digitaal) aan de hand van een passend selectie-instrument;
 • Toegankelijk maken van informatie op basis van zoekvragen vanuit de organisatie;
 • Uitvoeren van kwaliteitscontroles, denk aan registraties/juiste toepassing van selectiewaarderingen;
 • Meehelpen bij het uitvoeren van verbeteringen op basis van kwaliteitsafspraken.


Na afloop van het traject ben je een informatiespecialist die in staat is alle genoemde werkzaamheden op de juiste manier uit te voeren en toe te passen vanuit een dienstverlenende houding. Je bent volleerd informatiespecialist en kan na enkele jaren werkervaring binnen het vakgebied doorstromen naar een rol op meer adviserend (tactisch) niveau, waarbij je vanuit je deskundigheid de focus gaat leggen op het inrichten van informatieprocessen en het meenemen van je stakeholders in het werk.

Vereisten

Wie ben jij?

Je hebt ontzettend veel zin om aan de slag te gaan! Je bent energiek, secuur en je wilt je graag ontwikkelen en een start maken als informatiespecialist. Je bent minimaal 32 uur beschikbaar en beschikt over MBO+/HBO werk- en denkniveau. Relevante (werk)ervaring is geen vereiste. 


Wat krijg je van ons?

 • Een betaalde opleiding tot informatiespecialist;
 • Leren en werken tegelijkertijd - je zit dus niet enkel in de schoolbanken;
 • Coaching on the job;
 • Een bruto maandsalaris van €2500,- o.b.v. 40 uur met doorgroei na één jaar;
 • Baangarantie;
 • 26 vaste vakantiedagen. Ook krijg je 8% vakantiegeld, en een goede pensioenregeling;
 • NS Business card waarmee je zakelijk én in je vrije tijd gratis kunt reizen;
 • Flexibele werktijden. Wij zijn altijd bereid jou te helpen met het vinden van de juiste werk-privébalans;
 • Een maandelijkse thuiswerkvergoeding;
 • Leuke borrels, activiteiten en feesten!

Met nog maar een aantal plekken beschikbaar gaan wij officieel half april 2023 van start, maar het is ook mogelijk om per direct of in mei te starten. Solliciteer daarom nog snel!


Wat doet BECIS | DIOR?

BECIS | DIOR is een adviesbureau op het gebied van informatiemanagement, digitaal samenwerken en gebruikersadoptie. Wij helpen met name overheidsorganisaties bij het ontwikkelen van een visie op informatiemanagement tot de uitvoering ervan. Naast adviesbureau zijn we ook een kennisinstituut. Vanuit DIOR Academy kun je verschillende traineeships en opleidingen volgen op het gebied van informatie- en verandermanagement. Zo wordt dit omscholingstraject ook vanuit onze DIOR Academy gegeven. Jouw persoonlijke ontwikkeling staat voorop. Daarnaast staat duurzaamheid centraal binnen onze organisatie. Op kantoor gebruiken wij alleen biologische producten, onze medewerkers reizen zoveel mogelijk met het openbaar vervoer en gebruik van papier wordt sterk ontmoedigd. Onze kantoren bevinden zich in Amsterdam en Den Haag, waar je altijd welkom bent. Maar jij zal voornamelijk bij je opdrachtgever op locatie werken.


BECIS | DIOR is een bedrijf waar je gezien wordt als mens. Een andere reden dat ik met mijn plezier naar mijn werk ga is de afwisseling. In een paar maanden tijd doe ik al ervaring op bij een derde project. Daardoor komt de stof tijdens de cursus dichtbij. Wie serieus een ander vak wil leren, maakt met deze omscholing een goede keus.” - Dik Verkuil, informatiespecialist bij BECIS | DIOR.

of

Apply with Linkedin onbeschikbaar
Apply with Indeed onbeschikbaar

Ons sollicitatieproces

Heb je een vraag?

Hi, mijn naam is Sharon Emmerig en ik ben één van de recruiters bij BECIS | DIOR. Voor vragen over deze vacature mag je mij altijd een whatsappje sturen of even bellen via 06 12 76 44 82. Past de functie niet bij jou, maar ken je iemand die aan de omschrijving voldoet? Stuur de vacature dan gerust door.