BECIS | DIOR - Teamleider Informatiebeheer bij de KNAW
Overslaan naar content

Teamleider Informatiebeheer bij de KNAW

 • Amsterdam, Noord-Holland
Werving & selectie

Functieomschrijving

Wil je werken hartje Amsterdam in het historische Trippenhuis bij een organisatie met een rijke geschiedenis? Ben je een specialist in archief- of informatiemanagement die klaar is om samen met een team van informatiespecialisten aan de slag te gaan? Dan is dit de baan voor jou!


Als teamleider Informatiebeheer bij de Koninklijke Akademie van Wetenschappen (KNAW) ben je het eerste aanspreekpunt voor de drie collega’s in het team Documentaire Informatie Voorziening (DIV). Als informatie-expert weet je dat er veel aan het veranderen is bij post- en archiefzaken. Traditionele taken zijn aan het verdwijnen, er komen nieuwe en vaak meer complexe taken voor terug en de wet- en regelgeving is voortdurend in beweging. Deze veranderingen hebben consequenties voor de werkzaamheden van jouw teamleden, maar ook voor de overige medewerkers van de KNAW. Jij staat samen met jouw team in voor een betrouwbaar en toegankelijk (digitaal) archief en kunt de organisatie uitstekend meenemen in de veranderingen die zich aandienen.


Als meewerkend teamleider draag je bij aan de dagelijkse coördinatie en voer je reguliere werkzaamheden uit. Het team kan bouwen op jouw ruime kennis van en ervaring met alle aspecten van archiefwerkzaamheden bij een (semi) overheidsorganisatie. Je vindt het leuk om jouw visie op informatie- en archiefmanagement samen met jouw team werkend te krijgen.. In deze functie kan je groeien en ontwikkelen als Teamleider. Samen met het team zorg je voor een toekomstbestendige informatievoorziening.

Vereisten

Wat neem je mee?

 • Een hart voor de wetenschap en wetenschappers;
 • Accuraatheid, resultaatgerichtheid en betrokkenheid;
 • In denken en handelen ben je van nature integer, organisatiesensitief en besluitvaardig;
 • Weten wat er vandaag de dag op jouw vakgebied speelt
 • Kennis van de archiefwet- en regelgeving, AVG en Woo;
 • Een visie op de toekomst van informatie- en archiefmanagement;
 • Een afgeronde opleiding op minimaal hbo-niveau, op het gebied van archief- en informatiemanagement (VVA of vergelijkbaar);
 • Flexibel beschikbaar voor 28-36 uur per week;
 • Ervaring met waardering en selectie van analoge archieven is een pré.


Je hebt als teamleider een coachende leiderschapsstijl; je biedt – en krijgt – ruimte en vertrouwen, en waar nodig spreek je mensen aan. Zelf sta je ook open voor feedback en draag je bij aan een stimulerende en veilige omgeving waarin mensen verder leren en hun talenten blijven ontwikkelen.


Wat bieden wij jou?

 • Een mooie baan met ruimte voor initiatief en zelfontplooiing.
 • Een werkplek in het hart van de Nederlandse wetenschap, op een prachtige historische locatie in Amsterdam.
 • Een dienstverband voor de duur van één jaar met uitzicht op een vast dienstverband bij gebleken geschiktheid.
 • Afhankelijk van je ervaring bedraagt jouw salaris minimaal €3.226 tot €5.500 bruto per maand bij een fulltime dienstverband 36 uur per week (schaal 10 CAO Nederlandse Universiteiten/KNAW),
 • Je salaris is nog exclusief 8% vakantiegeld, 8,3% eindejaarsuitkering, reiskostenvergoeding, internet- en thuiswerkvergoeding en pensioenopbouw bij het ABP.
 • De KNAW biedt haar medewerkers daarnaast een uitstekend pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder de mogelijkheid om wekelijks twee uur per week extra te werken het aantal vakantiedagen van 29 tot 41 dagen per jaar (bij fulltime dienstverband) uit te breiden.
 • Hybride werken is mogelijk.
 • Kijk hier voor een volledig overzicht van de arbeidsvoorwaarden: werken bij de KNAW.


Wie zijn wij?

De Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen is het forum van en voor wetenschappers. We zijn adviesorgaan van de regering en ook verantwoordelijk voor 13 instituten die met hun onderzoek en collecties bij de (inter)nationale top horen. Zelfstandige onderdelen zijn De Jonge Akademie en de Akademie van Kunsten. Bij het bureau van de KNAW (gevestigd in het Trippenhuis, hartje Amsterdam) werken 140 medewerkers. Bij de KNAW in totaal werken circa 1.500 medewerkers.


Jij komt te werken in een klein en hecht team met vier mensen. Je krijgt de ruimte voor eigen inbreng en ideeën. Het team is onderdeel van de afdeling Communicatie & Informatievoorziening waar in totaal 19 mensen werken.


Diversiteit & Inclusie

De KNAW acht een werkomgeving waarin iedereen zich welkom en gewaardeerd voelt van groot belang. Een werkomgeving waarin aandacht is voor individuele kwaliteit en waar ontwikkelmogelijkheden voorop staan. Samen streven we naar een inclusieve cultuur waarin we verschillen omarmen. We nodigen dan ook graag kandidaten uit die door hun achtergrond en ervaring hieraan een bijdrage willen leveren. Bij gelijke geschiktheid gaat de voorkeur uit naar de kandidaat die de diversiteit binnen de KNAW op deze wijze versterkt.


Wij nemen de werving & selectie volledig uit handen van het KNAW. Heb je een vraag over deze vacature of de procedure neem dan contact op met één van onze recruiters.


Mike de Bruyn Kops mikedebruynkops@becis.nl / 06 57 61 11 66

Merve Aydemir – Kurt merveaydemir@becis.nl / 06 12 73 35 43

of

Apply with Linkedin onbeschikbaar
Apply with Indeed onbeschikbaar

Heb je een vraag?

Neem contact op met één van onze recruiters:

Anouk Ackermans anoukackermans@becis.nl / 06 57 68 50 69 Mike de Bruyn Kops mikedebruynkops@becis.nl / 06 57 61 11 66 Merve Aydemir - Kurt merveaydemir@becis.nl / 06 12 73 35 43

Ons sollicitatieproces