Wat doet een adviseur in opleiding bij BECIS | DIOR
Overslaan naar content

Wil je meer weten over het traineeship informatie- en verandermanagement? We stelden 5 vragen aan Emily

Emily Kühne

Emily kühne volgt sinds november 2021 het traineeship informatie- en verandermanagement bij BECIS | DIOR. We stelden haar 5 vragen over haar ervaringen met het traineeship tot nu toe:

Wat was je motivatie om te starten met een traineeship? En hoe ben je bij BECIS | DIOR terechtgekomen?

Na het afronden van mijn hbo-opleiding Bedrijfskunde wilde ik mezelf graag blijven ontwikkelen. Ik had het idee dat ik nog niet uitgeleerd was. Echter wilde ik geen studie meer volgen, dus was een leren/werken-formule voor mij de perfecte oplossing. Ik ben toen gericht gaan zoeken naar traineeships. Ik had op LinkedIn aangegeven dat ik op zoek was naar een nieuwe uitdaging en Linda (teamleider advies) reageerde daar vervolgens op. Zodoende ben ik in contact gekomen met BECIS | DIOR.

Hoe bevalt het traineeship tot nu toe?

Ik ben heel blij dat ik heb gekozen voor het traineeship informatie- en verandermanagement bij BECIS | DIOR. Op dit moment zit ik op opdracht bij Rijkwaterstaat. Dit is mijn eerste opdracht en dient echt als basis. Ik merk namelijk nu wel dat ik meer aan zou kunnen. In de afgelopen maanden heb ik al onwijs veel geleerd over de theorie, mezelf en mijn omgang met andere mensen. De traineegroep is heel fijn en ik zit hier volledig op mijn plek. Ten slotte heb ik momenteel naast mijn opdracht bij Rijkswaterstaat de kans gekregen om bij een intern project de rol van projectleider op me te nemen. Hierdoor kan ik achterhalen of dit een rol is die bij mij past.

Mijn studie in de praktijk

Hoe draagt het traineeship bij aan je ontwikkeling?

Ik heb mezelf in het diepe gegooid door een traineeship te volgen wat misschien niet direct binnen mijn straatje past, maar daar heb ik geen moment spijt van gehad. Door de vele trainingen en workshops naast mijn opdracht en het interne project draagt dit traineeship echt bij aan mijn ontwikkeling.

Hoe ziet jouw werkdag er gemiddeld uit?

Mijn werkdag begint met een dagstart om 09:00 uur met mijn directe collega’s bij Rijkswaterstaat. Na deze meeting wordt het tijd voor een kopje koffie en ga ik samen met een collega kijken naar de openstaande vragen bij het Omgevingsloket of de AIM. We beantwoorden de vragen online of telefonisch en staan in shifts mensen te woord die telefonische vragen stellen waar de front-office geen raad mee weet. Van 12:00-13:00 uur hebben we standaard pauze, waarna de ander de telefoondienst overneemt. Op maandag en donderdag hebben we dan nog extra overleg om 13:30 met oud-collega's van het loket. Hier praten we bij met elkaar en stellen we vervolgens de vragen waar wij niet uitkomen. Om 16:45 uur is mijn werkdag voor Rijkswaterstaat voorbij en log ik uit op de beveiligde omgeving. Tot slot kijk ik nog even in mijn BECIS | DIOR- account en sluit ik mijn dag af met een rondje wandelen.

Door de vele trainingen en workshops naast mijn opdracht en het interne project draagt dit traineeship echt bij aan mijn ontwikkeling. 

Emily Kühne Adviseur in opleiding

Waarom heb je voor een traineeship van BECIS | DIOR gekozen?

Ik wilde graag een traineeship volgen bij een bedrijf met opdrachtgevers binnen de publieke sector. Ook vind ik de cultuur van een bedrijf heel belangrijk. Binnen BECIS | DIOR heerst een gezellige en veilige sfeer. Je kan aan iedereen vragen stellen en iedereen is bereid je te helpen.

Neem contact op

Hi, mijn naam is Sharon Emmerig en ik ben één van de recruiters bij BECIS | DIOR. Voor vragen over deze vacature mag je mij altijd een whatsappje sturen of even bellen via 06 12 76 44 82. 

Wil je net als Emily ons traineeship volgen?

Solliciteer dan snel via onderstaande link.