Wat doet een adviseur informatiemanagement bij BECIS | DIOR
Overslaan naar content

Maak kennis met onze adviseur Aylin.

Open op Orde

Aylin Karaarslan is 24 jaar oud en woont in Den Haag. Op onze website kwam ze de traineeships van BECIS | DIOR tegen en ze besloot om gelijk te solliciteren. In haar sollicitatiegesprek kwam naar voren dat ons Open op Orde traineeship het beste bij haar zou passen omdat ze heel nauwkeurig werkt en erg van ordenen houdt. Inmiddels is Aylin al een halfjaar bezig met het traineeship en zit ze op opdracht bij de gemeente Lansingerland.  

Productiever werken  Tijdens het traineeship heeft Aylin al veel trainingen gevolgd. Hiervan vond ze Lean het meest interessant omdat je daarin leert hoe je productiever kan werken. Deze kennis komt erg van pas op haar opdracht. Het archief waar Aylin de dossiers uit moet halen is namelijk helemaal beneden, terwijl ze zelf op de vierde verdieping werkt. Het heen en weer bewegen tussen deze verdiepingen kost veel tijd en moet daarom sneller en productiever kunnen. Dat leer je in zo’n training als Lean. 

Bewaard of vernietigd  De dossiers waar Aylin zich mee bezig houdt gaan terug van 1939 tot 2006. Ze komt daarom weleens interessante documenten tegen van de tweede wereldoorlog. Toch ligt haar focus momenteel meer op documenten over bouwvergunningen. Om deze documenten op orde te krijgen pakt ze eerst een dossier uit en controleert ze of deze op de systeemkaart staat. Vervolgens houdt ze de landelijke en gemeentelijke selectielijsten erbij om te kijken welke documenten bewaard moeten blijven en welke vernietigd moeten worden.

"Als ik ergens tegenaan loop of als ik bijvoorbeeld meer uitdaging wil kan ik dat aangeven, want er is altijd een optie bij BECIS | DIOR." - Aylin Karaarslan

Verbrand  Als een document vernietigd moet worden blijft het toch altijd nog zo’n 10 a 20 jaar bewaard, afhankelijk van de looptijd die aan dat document hangt. Hiermee voorkom je dat een document foutief vernietigd wordt. En voor wie benieuwd is wat vernietigen precies inhoudt, dat betekent simpelweg dat het verbrand wordt. Het bewaren en vernietigen van documenten is een doorlopend proces. Gemiddeld controleer je zo’n 8 dozen per dag per persoon.   Altijd een optie  Ondanks dat Aylin veel bij haar opdrachtgever op het kantoor werkt, vindt ze de communicatie met BECIS | DIOR erg goed. Als ze ergens tegenaan loopt of als ze bijvoorbeeld meer uitdaging wil kan ze dat aangeven, want er is altijd een optie bij BECIS | DIOR. Ook heeft ze maandelijks een gesprek met haar teamleider, waardoor het contact nauw blijft. Haar medetrainees spreekt ze zelfs dagelijks. Dit contact is inmiddels uitgegroeid tot mooie vriendschappen.   

Neem contact op

Hi, mijn naam is Sharon Emmerig en ik ben één van de recruiters bij BECIS | DIOR. Heb je vragen over het traineeship? Dan mag je mij altijd een whatsappje sturen of even bellen via 06 12 76 44 82.