Wat doet een adviseur informatiemanagement bij BECIS | DIOR
Overslaan naar content

Maak kennis met onze adviseur Maico.

Open op Orde

Maico Mariën is 27 jaar oud en woont in Leiden. Hij kwam bij BECIS | DIOR terecht op aanraden van een vriend die hier al werkte. Maico vindt het leuk om te leren en wilde graag iets doen wat maatschappelijk relevant is. Zodoende is hij begonnen aan ons traineeship Open op Orde. Ondertussen is Maico een halfjaar bezig met het traineeship en zit hij op opdracht bij het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.   

Eenjarig  Maico koos voor het traineeship van BECIS | DIOR omdat het een eenjarig traject is en je aan de slag gaat bij de overheid. Tot nu toe bevalt het programma hem erg goed. Vooral de inhoudelijke kant vindt hij interessant. Veel zaken sluiten bij elkaar aan en je kan het geleerde gelijk toepassen op je opdracht. Tegelijkertijd is er veel ruimte voor zelfreflectie en zijn er voldoende feedbackmomenten.   Op orde  Als onderdeel van het programma Realisatie Digitale Ondersteuning bij het ministerie heeft Maico een diverse rol. Het programma is opgericht voor het ontwikkelen van applicaties voor de bestrijding van corona en dient daardoor als crisis ondersteuning. Aan Maico en zijn teamleden de taak om de bijbehorende informatiehuishouding op orde te brengen. Om dit voor elkaar te krijgen bracht hij samen met collega’s in kaart hoe de informatiestructuur eruit ziet, waar de informatie staat en welke applicaties gebruikt worden. Op basis hiervan ontstond een plan van aanpak voor het op orde brengen van de informatie.  

"Als je ervaring op wil doen in een gecontroleerde omgeving met goede begeleiding dan is het traineeship bij BECIS | DIOR zeker wat voor jou." - Maico Mariën

Zelf kaders bepalen  Tussen alle informatie stuit Maico weleens op een grijs gebied tussen de archiefwet en de AVG. Hierdoor kan hij met anderen in discussie en ontstaan er goede gesprekken, wat uiteindelijk leidt tot een compromis. Dit laat zien dat je tijdens je opdracht zelf de kaders kan bepalen. Ook bij BECIS | DIOR vindt Maico het leuk om mee te denken over tal van zaken. Zo gaat hij zich binnenkort bezighouden met het onderwerp ethiek voor het volgende adviseursoverleg. Verscheidenheid  Als je ervaring op wil doen in een gecontroleerde omgeving met goede begeleiding dan is het traineeship bij BECIS | DIOR zeker wat voor jou. Je kan een verscheidenheid aan opdrachten verwachten en eigen inbreng wordt enorm gewaardeerd. Het vereist wat zelfstandigheid, maar daardoor maak je een grote persoonlijke groei door. Binnenkort krijgt Maico de kans om zichzelf nog verder te ontwikkelen als projectleider bij het ministerie van Justitie en Veiligheid. 

Neem contact op

Hi, mijn naam is Sharon Emmerig en ik ben één van de recruiters bij BECIS | DIOR. Heb je vragen over het traineeship? Dan mag je mij altijd een whatsappje sturen of even bellen via 06 12 76 44 82.