Wat doet een adviseur informatiemanagement bij BECIS | DIOR
Overslaan naar content

Maak kennis met onze adviseur Nina.

Informatie- en verandermanagement

Nina van Eerden is 25 jaar oud en woont in Uitgeest. Ruim tweejaar geleden ging ze online op zoek naar een traineeship waar de focus lag op adviseren en verandermanagement. Ze kwam BECIS | DIOR tegen en koos uiteindelijk voor ons traineeship informatie- en verandermanagement omdat ze hiermee in de hoek van overheidsorganisaties kon werken. Inmiddels heeft Nina het traineeship afgerond en daarom mag ze zichzelf nu dan ook adviseur noemen.

Grote stappen Terugkijkend op het traineeship vindt Nina het een boven verwachting ervaring. Van tevoren werd al gezegd dat je een grote persoonlijke groei tegemoet gaat, maar Nina had niet verwacht dat ze zelf zulke grote stappen zou maken. De trainingen hebben haar geholpen om zelfverzekerder te zijn in haar rol en om zichzelf te presenteren voor grote groepen. Daarnaast is haar vakinhoudelijke kennis enorm gegroeid door de opdrachten waar ze aan heeft gewerkt.

Opdrachtgevers Nina heeft gedurende haar traineeship voor twee opdrachtgevers gewerkt. Bij haar eerste opdracht bij Rijkswaterstaat leerde ze de basis van informatiemanagement, waardoor ze later kon doorstromen naar de rol als recordmanager bij het Ministerie van Buitenlandse Zaken. In het begin was zeveel in gesprek met ambassades en directies over hoe zij hun samenwerkingsruimtes goed konden opschonen en hoe ze hun documenten op de juiste manier konden sorteren voor de overgang naar het nieuwe systeem.

"De trainingen hebben mij geholpen om zelfverzekerder te zijn in mijn rol en om mezelf te presenteren voor grote groepen."

- Nina van Eerden

Doorgroeien Sinds kort heeft Nina extra opdrachten gekregen die meer in lijn liggen met verandermanagement omdat ze heeft aangegeven dat hier haar interesse ligt. Ze is heel blij dat ze ook binnen haar opdracht kan doorgroeien. Nina maakt momenteel een e-learning voor alle gebruikers om met het nieuwe systeem te kunnen werken en ze schrijft scripts voor instructievideo’s. Verder voegt ze procesklasses toe aan documentbibliotheken zodat duidelijk is wat voor stukken de bibliotheek bezit en wat hiervan bewaard of vernietigd moet worden.

Informele sfeer Als ze op haar opdracht ergens tegen aanloopt kan ze altijd terecht bij haar medetrainees en andere collega’s. Aan het begin van het traineeship merkte Nina al dat iedereen heel benaderbaar is. Het leuke van een traineegroep vindt ze dat je altijd op elkaar terug kan vallen en dat iedereen elkaar aanvult. Als je op zoek bent naar een traineeship waar je veel ervaring kan opdoen bij verschillende opdrachtgevers en tegelijkertijd bij een organisatie wil werken waar een informele sfeer heerst, dan zit je bij BECIS | DIOR op de goede plek.

Neem contact op

Hi, mijn naam is Sharon Emmerig en ik ben één van de recruiters bij BECIS | DIOR. Heb je vragen over het traineeship? Dan mag je mij altijd een whatsappje sturen of even bellen via 06 12 76 44 82.