Wat doet een adviseur informatiemanagement bij BECIS | DIOR
Overslaan naar content

Maak kennis met onze adviseur Petra.

Informatie- en verandermanagement

Petra Bothof is 28 jaar oud en woont in Rotterdam. Ze werd door een van onze recruiters benaderd voor het traineeship informatie- en verandermanagement en besloot, na een verdiepingsrondje op de website, te solliciteren. Inmiddels heeft Petra het traineeship afgerond en mag ze zichzelf officieel adviseur noemen.  Uniek leertraject Petra was op zoek naar een traineeship waar persoonlijke ontwikkeling centraal staat en waar je meer over jezelf leert. Ons traineeship informatie- en verandermanagement sloot daar perfect bij aan, waardoor het volgens haar een uniek leertraject is ten opzichte van andere traineeships in dezelfde richting. Ook het vakgebied trok Petra’s interesse omdat het enorm in ontwikkeling is en je hierdoor continu bezig bent met nieuwe technische ontwikkelingen. In het traineeship denk je na over hoe je informatie moet leveren aan de hand van deze ontwikkelingen en hoe je mensen hier het beste in mee kan nemen.

Enorm gegroeid   Achteraf gezien was het traineeship nog beter dan Petra had verwacht. Het werken aan je persoonlijke ontwikkeling vormt de basis en stond het hele jaar door centraal. Dit kwam onder andere naar voren in de voortgangsgesprekken en de verschillende opdrachten. Hierdoor is ze als persoon enorm gegroeid. Dankzij haar medetrainees had ze altijd iemand om op terug te vallen. Ze zijn er altijd als je vragen hebt of als je ergens tegen aanloopt.  

"Als je iets op je opdracht niet weet dan heb je een hele groep achter je staan met voldoende kennis."

- Petra Bothof

Warm bad  Binnenkomen bij BECIS | DIOR voelde voor Petra als een warm bad. Alle collega’s zijn open, willen je helpen en je kan altijd met iemand een praatje maken. Als je iets op je opdracht niet weet dan heb je een hele groep achter je staan met voldoende kennis. Momenteel zit Petra op opdracht bij de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO). Bij NWO is een programma CIO gestart, met als doel het doorontwikkelen en innoveren van de informatievoorziening. Dit stelt NWO in staat om scherper te focussen op haar kerntaken en in te spelen op de behoefte van het wetenschapsveld, samenwerkingspartners en opdrachtgevers. Petra helpt hierbij onder andere met de communicatie, wat inhoudt dat ze ervoor zorgt dat het programma onder iedereen binnen de organisatie leeft.  

Alle niveaus   Het leuke aan haar opdracht vindt Petra dat ze op alle niveaus met informatiemanagement te maken krijgt en ook deels met verandermanagement. Ze schrijft blogs met updates, organiseert een webinar, plant bijeenkomsten in en vult een intranet pagina over alle verschillende onderwerpen van informatiemanagement. Daarnaast houdt ze zich bezig met het uitwerken, implementeren en borgen van informatieprocessen. Doordat je tijdens het traineeship op verschillende opdrachten terecht komt, leer je veel. Dus als je op zoek bent naar een uitdagende plek waar je jezelf kan ontwikkelen en waar eigen initiatief gewaardeerd wordt, dan past het traineeship van BECIS | DIOR perfect bij jou!  

Neem contact op

Hi, mijn naam is Sharon Emmerig en ik ben één van de recruiters bij BECIS | DIOR. Heb je vragen over het traineeship? Dan mag je mij altijd een whatsappje sturen of even bellen via 06 12 76 44 82.