De weg naar adviseur - Bob Joosten
Overslaan naar content

Meer weten over onze traineeships? Lees hier de ervaringen van onze eigen adviseurs in opleiding!

De weg naar adviseur

Bob Joosten Traineeship Informatie- en Verandermanagement

Het traineeship Informatie- en Verandermanagement bij BECIS | DIOR is de perfecte start van je carrière; een eenjarig opleidingstraject vol groei, uitdagingen en nieuwe mogelijkheden. In dit interview met adviseur in opleiding Bob Joosten lees jij hoe hij het traineeship heeft ervaren en hoe hij is gegroeid als adviseur. 

Bob Joosten

Een onverwachte en perfecte start van je carrière 

Bob was na zijn studie op zoek naar een organisatie waar aandacht was voor persoonlijke groei en waar hij impact kon maken op de maatschappij. Informatiemanagement was voor hem nog onbekend terrein, maar BECIS | DIOR gaf hem een verhelderende blik op de rol die goed georganiseerde informatie speelt in de overheid. Hier wilde hij zelf ook een bijdrage aan leveren.  Leerzame omgeving

Bob werd warm ontvangen en ontdekte al snel dat er een open sfeer heerst binnen BECIS | DIOR. “Er gaat veel aandacht uit naar persoonlijke ontwikkeling en de behoeften van jou als medewerker. Het teamgevoel is sterk, en collega's zijn altijd bereid om te helpen en vragen te beantwoorden. Dit creëert een omgeving waarin je kunt leren van diverse adviseurs en experts”. 

“Toen ik eenmaal door de recruiters van BECIS | DIOR werd bijgepraat begreep ik hoe belangrijk het is dat de overheid haar informatie goed op orde heeft en hoe mooi het is om daar een steentje aan bij te kunnen dragen!” 

Uiteenlopende & uitdagende opdrachten 

Via het traineeship maak je kennis met verschillende opdrachten. Iedere opdracht is anders, waardoor je erachter komt waar je interesses liggen. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld een opdracht bij een Gemeente of een Ministerie.  Een kijkje in de week van Bob 

Bob neemt ons mee door zijn werkweek, die nooit saai is. “Momenteel werk ik mee aan de implementatie van de Wet Open Overheid bij het Ministerie van Justitie en Veiligheid. Hier geef ik twee keer per week trainingen en workshops over informatiebewustzijn”.  

Bij Gemeente Alkmaar werkt hij, in samenwerking met Zeewaardig, ook aan het verbeteren van de dienstverlening door de behoeften en wensen van inwoners te begrijpen. Dit proces draagt bij aan de ontwikkeling van kaders voor een integraal klantgericht-systeem van de Gemeente. 

Bij beide opdrachtgevers is ruimte om vanuit huis te werken. Daarnaast heeft hij goed contact met zijn collega's van BECIS | DIOR. “Ik werk graag lekker een dag thuis om in alle rust gefocust te werken. Op vrijdag is het zeker leuk om te werken op het kantoor van BECIS | DIOR in Den Haag en om bij te praten met collega's, bijvoorbeeld tijdens een gezellige borrel".  

De juiste keuze 

Wat maakt werken bij BECIS | DIOR zo aantrekkelijk voor Bob? “Het feit dat je in korte tijd zoveel kunt leren in een cruciaal, maar vaak over het hoofd gezien vakgebied. De verscheidenheid aan opdrachten brengt uitdaging met zich mee. Je komt in contact met nieuwe mensen en situaties, wat constant motiveert en energie geeft”.  

 

Hecht team 

“Mijn collega’s zijn de besten!”. Bob is heel positief over de cultuur binnen onze organisatie. “Bij BECIS | DIOR heb je een hecht team waarin je elkaar kunt ondersteunen, of dat nu gaat om werk gerelateerde vragen of gewoon een gezellig praatje, iedereen is heel open, gemotiveerd en enthousiast”. 

Traineeship Informatie- en Verandermanagement

Een kans die je niet mag laten schieten 

Dus, waarom zou hij het werken bij BECIS | DIOR aanraden? “Omdat het de perfect kans is om in een korte tijd veel te leren, zowel over jezelf als over werken binnen de overheid. In een dynamisch en energiek team kun je aan de slag met diverse opdrachten om de informatievoorziening bij de overheid te verbeteren. Je leert wat het betekent om als adviseur bij een opdrachtgever aan te kloppen en draagt écht bij aan de maatschappij. Een kans die je niet mag laten schieten!” 

 

"Het is de perfecte kans om in een korte tijd veel te leren. Je leert wat het betekent om als adviseur bij een opdrachtgever aan te kloppen en draagt écht bij aan de maatschappij".

Bekijk het traineeship hier