Wat doet een salesmanager bij BECIS | DIOR
Overslaan naar content

Wil je weten hoe het interne team van BECIS | DIOR eruit ziet? Onze collega's nemen je mee in hun rol!

Salesmanager

Fiona van Leeuwen is 52 jaar oud en woont in Amsterdam. Tot 4 jaar geleden werkte ze als accountmanager bij een IT-bedrijf waar BECIS | DIOR klant was. Hierdoor kende ze al een aantal van onze collega’s en was het geen moeilijke keuze toen ze gevraagd werd om onze organisatie te versterken. Ze werd al vrij snel onze salesmanager en is inmiddels ook leidinggevende van de informatiespecialisten. Tevens maakt ze onderdeel uit van ons managementteam.

Menselijke kant  Fiona is nog steeds heel blij met haar keuze om over te stappen naar BECIS | DIOR. Tijdens haar werk in de IT was er namelijk veel aandacht voor de techniek, maar niet zozeer voor de menselijke kant. Dit is iets waar BECIS | DIOR juist veel focus op legt via haar gebruikersadoptiecyclus en waar de organisatie zich ook al ver in ontwikkeld heeft. Dit vond Fiona een interessante benadering en het leek haar wel wat om deze aanpak bij klanten te promoten. Inmiddels doet ze dat bij maar liefst meer dan 60 opdrachtgevers.   Een continue puzzel   Als salesmanager heb je veel contact met opdrachtgevers. Zij vragen offertes aan en informeren of we bepaalde expertises in huis hebben voor hun projecten. Deze aanvragen gaan de hele dag door, waardoor je doorlopend offertes schrijft en collega’s spreekt. Om de juiste adviseurs aan een opdracht te koppelen bespreek je de aanvragen met de teamleiders en recruitment. De ene adviseur wil meer de inhoud in en de ander wil liever coördineren en een project leiden. Je moet ieders wensen in het achterhoofd houden en bent daardoor continu samen aan het puzzelen. Als de perfecte match gevonden is ben jij vervolgens degene die de gekozen adviseurs voorstelt op de opdracht.  

"Het leek me wel wat om de menselijke benadering van BECIS | DIOR bij klanten te promoten" - Fiona

Band opbouwen  Naast het aansturen van het salesteam heeft Fiona een functie als leidinggevende. In deze rol houd je doorlopend voortgangs- en beoordelingsgesprekken met de informatiespecialisten en ben je hun aanspreekpunt bij vragen. Fiona vindt het vooral leuk om te zien wat mensen willen bereiken, wat hun ambities zijn en voor welke opdrachtgevers ze aan de slag gaan. Als salesmanager bouw je niet alleen een band op met de adviseurs en informatiespecialisten, maar ook met de opdrachtgevers.  

Uiteenlopende leeftijden  Binnen onze organisatie lopen de leeftijden van de medewerkers enorm uiteen. Er werken mensen die net afgestudeerd zijn, maar ook mensen die eigenlijk al gepensioneerd zijn. Het leeftijdsverschil zorgt ervoor dat er een leuke cultuur en sfeer is ontstaan. Fiona beschrijft haar collega’s als sociaal, gedreven, betrokken en enthousiast. Dat maakt het werk, voor iemand die in haar functie elke dag contact heeft met collega’s, erg leuk.  

Neem contact op

Hi, mijn naam is Sharon Emmerig en ik ben één van de recruiters bij BECIS | DIOR. Heb je vragen over het traineeship? Dan mag je mij altijd een whatsappje sturen of even bellen via 06 12 76 44 82.