Skip to content

Maak kennis met informatieprofessional in opleiding Maïco.

Vertel eens wat over jezelf

Ik ben Maïco, 26 jaar oud en ik woon in Leiden. Ik volg sinds november 2020 het traineeship Open op Orde. Mijn hobby’s zijn lezen, spelletjes spelen, films kijken en met vrienden naar het café gaan.

Hoe ben je terechtgekomen bij BECIS | DIOR?

Na mijn afstuderen wist ik niet zo goed wat ik wilde doen. Met mijn studieachtergrond in de Literatuur en Filosofie kom je vaak uit op een baan waarbij je onderzoek doet. Ik merkte dat het academische niet helemaal was wat ik zocht. Een vriend van mij heeft mij toen aanbevolen om te solliciteren bij BECIS | DIOR, dus dat heb ik gedaan.

Hoe bevalt het traineeship tot nu toe en wat heb je geleerd?

Wat mij aanspreekt aan het traineeship is de maatschappelijke relevantie en het doen van literatuuronderzoek. Mijn eerste opdracht was op de afdeling archiefbewerking bij Rijkswaterstaat. Inmiddels zit ik op een opdracht bij het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS). Hier houd ik mij meer bezig met informatiebeheer en beleid.

Via het traineeship ben ik erachter gekomen dat ik het heel leuk vind om orde aan te brengen in de chaos. Verder ben ik er door de verschillende opdrachten achter gekomen dat ik het werken in een kleine organisatie leuker vind dan in een grote organisatie. Tot slot is het heel fijn om lerend bezig te zijn. Je wordt als volwaardig werknemer behandeld en niet meteen in het diepe gegooid. Je leert veel krijgt goede begeleiding.  

De cultuur binnen BECIS | DIOR is heel open. Als je ergens tegenaan loopt of vragen hebt ter verduidelijking, kun je altijd met iemand sparren.

Neem contact op

Hi, mijn naam is Sharon Emmerig en ik ben één van de recruiters bij BECIS | DIOR. Heb je vragen over het traineeship? Dan mag je mij altijd een whatsappje sturen of even bellen via 06 12 76 44 82. Past de functie niet bij jou, maar ken je iemand die aan de omschrijving voldoet? Stuur de vacature dan gerust door.

Wil je net als Maïco ons traineeship volgen?

Solliciteer dan snel via onderstaande link.