Duurzaamheid bij BECIS | DIOR
Overslaan naar content

Duurzaamheid binnen BECIS | DIOR

Onze missie

Al sinds de oprichting van BECIS en de overname van DIOR, hanteren wij binnen BECIS | DIOR een duurzame strategie. Wij zien het als onze missie om duurzaam te ondernemen en bij te dragen aan een mooie toekomst. We houden onze voetafdruk zo klein mogelijk, investeren in onze medewerkers en zoeken altijd naar duurzame oplossingen voor onze klanten.

Het thema duurzaamheid zit verweven in alles wat we doen voor onze medewerkers, maar ook extern voor onze opdrachtgevers. Door maatschappelijk verantwoord te ondernemen, focust BECIS | DIOR zich op drie pijlers: milieu, mens en natuur.

Milieu

We willen onze ecologische voetafdruk zoveel mogelijk reduceren. Onze medewerkers reizen daarom als het kan met het openbaar vervoer. Mochten de werkzaamheden of de projectlocatie vragen om een ander vervoersmiddel, dan kunnen zij kiezen uit een groene leaseregeling, waarbij de auto een A-label draagt.

Daarnaast streven we naar een positieve impact op het milieu in de kantoren. Zo is ons kantoor volledig gebaseerd op zon- en windenergie en hebben we veel planten en bloemen. Verder gebruiken we alleen gerecyclede schriften, printen we het hoognodige, gebruiken we duurzame koffiebekers en nog veel meer!

Mens

We sponsoren verschillende goede doelen met een sportief karakter. Op die manier investeren we in mensen om duurzaam om te gaan met lichaam en geest. Daarnaast sponsoren we doelen met een maatschappelijk karakter: neem bijvoorbeeld de Public Leadership Foundation (PLF). Dit is een stichting die zich inzet om jong talent te stimuleren om het verschil te maken in onze maatschappij.

Verder creëren wij werkplaatsen voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt (ook wel social return genoemd). Op die manier bieden wij mensen de mogelijkheid om toch aan het werk te gaan en inkomen te ontvangen.

Tot slot vinden wij het belangrijk dat onze mensen zich permanent kunnen ontwikkelen, zowel op persoonlijk als professioneel vlak. Wij bieden hiervoor verschillende interne trainingen aan.

Natuur

Duurzaam omgaan met de natuur doen we door op ons kantoor alleen maar producten van biologische oorsprong en waar mogelijk lokaal in te kopen. Zo zijn de lunches die wij serveren biologisch en in de meeste gevallen vegetarisch.