Wat doet een adviseur informatiemanagement bij BECIS | DIOR
Overslaan naar content

Maak kennis met onze adviseur Mats.

Informatie- en verandermanagement

Mats Visser is 25 jaar oud en woont in Gouda. Tijdens zijn studie werd zijn interesse voor informatiemanagement gewekt. Hij wilde hier meer over te weten komen en besloot daarom rond te kijken naar mogelijkheden om zichzelf te ontwikkelen binnen dit onderwerp. Na wat onderzoek op internet kwam hij ons traineeship informatie- en verandermanagement tegen en besloot hij te solliciteren.

Koppeling  Mats koos voor het traineeship van BECIS | DIOR omdat er naast informatiemanagement ook veel aandacht uit gaat naar verandermanagement. Dit laatste is van groot belang voor het succes van een systeem. Je kan een proces perfect uitwerken, maar hoe mensen hier uiteindelijk mee omgaan is bepalend. Het leek Mats wel wat om de koppeling van deze twee onderwerpen toe te passen bij overheidsorganisaties.   Netwerkschijven  Het project waar Mats aan werkt valt onder het actieplan informatiehuishouding van het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Hij vervult hierin de rol als junior projectmedewerker, wat inhoudt dat hij samen met zijn projectgroep verantwoordelijk is voor het saneren van de netwerkschrijven bij alle ambassades wereldwijd en de dienstdepartementen in Den Haag. Deze netwerkschijven moeten opgeschoond en verwijderd worden omdat ze niet meer efficiënt en veilig zijn.  

"De kennis die ik tijdens de inhoudelijke trainingen op doe, kan ik gelijk toepassen" - Mats Visser

Ambassades  Mats begeleidt onder andere het proces met elke ambassade. De eerste stap is het benaderen van de ambassades voor een afspraak om te kijken naar de netwerkschijf. In deze afspraak kijk je eerst in welke mate de ambassade de netwerkschijf nog gebruikt en vervolgens zorg je ervoor dat ze die gaan leegmaken. De ambassade moet zelf bepalen wat ermee gedaan moet worden en vervolgens help je om de documenten op de juiste plek te krijgen. Het leuke aan deze opdracht vindt Mats dat je contact hebt met zowel uitgezonden Nederlandse medewerkers als met lokale mensen uit het land waar de ambassade zich bevindt. Verschillende persoonlijkheden  Door zijn opdracht en het traineeship is Mats continu bezig met zijn persoonlijke ontwikkeling. De kennis die hij tijdens de inhoudelijke trainingen op doet kan hij gelijk toepassen en ook de verschillende persoonlijkheden in de traineegroep dagen hem uit. Mats is zelf wat meer op de achtergrond, terwijl anderen eerder op de voorgrond treden. Hij vindt het heel leerzaam om met elkaar op te trekken omdat je gedurende je loopbaan carrière ook continu te maken krijgt met uiteenlopende persoonlijkheden om mee samen te werken. 

Neem contact op

Hi, mijn naam is Sharon Emmerig en ik ben één van de recruiters bij BECIS | DIOR. Heb je vragen over het traineeship? Dan mag je mij altijd een whatsappje sturen of even bellen via 06 12 76 44 82.